Bed+bike+breakfast – keramikkurser, lystfiskeri og grøn øturisme for cyklister

Fjordhus B&B ligger midt på hjerteøen Orø i Isefjorden i Nordvestsjælland.  Overnatningssted med to fint indrettede ferieboliger, samt et keramisk værksted og stenhuggerplads. Hos Fjordhus er der i alt 4 de luxe dobbeltværelser, 2 badeværelser og 1 anneks med 3 enkeltsenge og badeværelse.

Fjordhus B&B er indrettet til keramikere, der har en passion for egne glasurer, cyklister, lystfiskere, samt familier og grupper, der har blik for Orøs specielle natur.

Keramikkurser: Der er allerede afholdt 3 pilotprojekter i keramikglasurer, 2 grundkurser og 1 et kursus for skulpturoverflader. De næste kurser vil blive afholdt i juni og og fjordlandets skulpturværksted vil igen være arrangør.

Cyklister: Fjordhus er med i Bed and Bike kæden og tilsluttet annonceringen for de 4 færger rundt i Isefjorden. Det betyder, at mange cyklister (familier) benytter Fjordhus B&B som pitstop på deres tur rundt om fjorden.

Lystfiskere: Stedet har også et særligt fokus på lystfiskere. Derfor findes der både udendørs udslagsvask, vaccuumbehandling af fisken, samt frysekapacitet. Der er desuden grillsted og røgeovn til at ryge fisken ved særlige arrangementer. SAS’ lystfiskerklub FLYVEFISKEN kommer anden weekend i maj med 10 mand for at fange hornfisk.

Familier og grupper: Øpasset der er indført for at få turister ud på øerne har også haft sit indtog på Orø. Mange familier og grupper har allerede valgt at bruge Fjordhus B&B for en weekend. Velegnet til grupper (familier) op til 10 personer (der har faktisk overnattet 12). Der er køkken udstyret med komfur, emhætte, vaskemaskine, opvaskemaskine og køl og frys. Der er 3 badeværelser fordelt på 5 rum.

OBS: Min. 2 overnatninger.

Faciliteter:

Værksted med to keramiske ovne

Anneks med 3 enkeltsenge

4 dobbeltværelser

2 enkeltværelser

3 badeværelser

  • Køkken med komfur og emhætte
  • Vaskemaskine
  • Opvaskemaskine
  • Køl og frys
  • Grill på terrassen
  • Brændeovn
  • Gulvarme

Internet med Wifi udtag i 2 værelser.

Se priser og flere fotos

Det mener kunderne om Fjordhus:

Bikerbesøg på Bike+bed+breakfast den 15. august 2017:

Hej Martin 🙂

Vi vil sige dig tak for et dejligt ophold fornyligt. Vi har siden overnattet på Møn og er nu på Ærø. Vi har virkelig nydt at være hos jer i jeres dejlige omgivelser og smukke kunst. Der faldt en ro over os da vi sad på bænken med udsigt over marken. Og at vi kunne være så heldige at sidde udenfor og spise det dejlige morgenmåltid du havde lavet til os.

Vi sidder nu og nyder et glas vin og skal snart til Fru Berg i Marstal og have lidt at spise. Hils din kære hustru som vi desværre ikke fik mødt. Måske er vi heldige næste gang.

P.S. Hvad hedder det lækre rugbrød som vi spiste med blåskimmelosten? Og hvor kan man købe det? Nu skal du ikke sige – på Orø 🙂 tak for nu.

Mange hilsner fra Susanne og Peter på de 2 Bimmere.


Midt i juli måned var familen Krohn på besøg hos Fjordhus – det var en gruppe på 10 personer, der havde taget cykelturen fra Rørvig, fordi de ville prøve turen med de fire færger og ville bruge Fjordhus som pitstop.

Det var et bedsteforældrepar, deres to børn med ægtefæller og fire børnebørn, der alle kom cyklende ad Isefjordsstien fra Kulhuse.

Da hele familien sad bænket spurgte den mindste, om den drage, der står på min stenhuggerplads “kunne” noget. Jo da, der kan komme ild ud af næseborene på den.

Så fik jeg jo ikke fred, før jeg havde fortalt historien om havuhyret fra Isefjorden og ladet den buldre ild ud af næseborene.


“Undertegnede og fætter Erling og hans kæreste Kirsten overnattede d. 23. og 24. marts på Fjordhus, og vi vil udtrykke vores tak og sige at det er det bedste bed and breakfast sted vi nogensinde har boet på i de 40-50 år vi har benyttet bed and breakfast.

Det er jo en hel lejlighed man har for sig selv, med store lyse værelser og stort køkken alrum med alt, med mad og drikke i køleskabet når man ankommer,fremragende morgenmad bliver serveret når man ønsker det, dette sted kan varmt anbefales, det må være den rene luksus for evt kursister.

Oveni har man en spændende ø at udforske.

Tak og venlig hilsen Kirsten, Erling og Uffe Pedersen”